Всього кілька інгредієнтів!Смачний, простий в приготувані домашній французький сир

ПОЛІТИКА-ПОДІЇ УКРАЇНИ

Всього кілька інгредієнтів, трохи часу — і корисна страва готова.

Запаси кальцію в організмі потрібно поповнювати постійно, адже від цього залежить наше здоров’я. Він міститься в багатьох продуктах, але більшість людей асоціюють з цим мікроелементом молочну продукцію. Безумовно, в сирі, молоці є кальцій, особливо його багато в твердих сирах.

Але найчастіше тверді сири коштують недешево в супермаркетах, не кажучи вже про закордонні делікатеси. Як же бути? Ми підготували простий рецепт домашнього французького сиру, який за смаком не поступається магазинному. Всього кілька інгредієнтів, трохи часу — і корисна страва готова, інформує UkrMedia.

Інгредієнти:

сир 9% жирності — 0,5 кг;

молоко від 3,5% жирності — 0,5 л;

яйце — 1 шт;

сода — 0,5 ч. л.;

вершкове масло — 50 грам;

за смаком посолити.

Процес приготування:

Беремо каструлю.

Змішуємо в ній молоко й сир.

Весь час потрібно помішувати.

Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному вогні помішуючи.

Коли побачите, що молоко звернулося, викидаємо сирну суміш в сито з марлею.

Коли сироватка стече, то в густу частину додаємо соду, масло і яйце і ставимо на маленький вогонь.

Весь час помішуємо і варимо близько 5 хвилин.

Вимикаємо газ і перекладаємо сир в заздалегідь приготовлену для нього форму. Раджу застелити її марлею, щоб потім швидко і легко вийняти готовий сир.

Ставимо форму в холодильник на ніч.

Вранці можете їсти. Приємного апетиту!

Добавить комментарий