Домашня шинка на свята. Приготування в духовці.

ІНШЕ…

Якщо в планах стоїть завдання приготувати універсальне блюдо, яке підійде як для сніданку, так і для прикраси святкової вечері, то кращого варіанту не знайти, ніж шинка з курки в домашніх умовах. До того ж існує безліч варіантів урізноманітнити її смак додаванням овочів, інших видів м’яса і алкоголю. Як правило, це ласощі добре смакує із запеченою цибулею і морквою, коньяком і вином.

Інгредієнти:

600 г курячого м’яса;
1 столова ложка (з верхом) швидкорозчинного желатину;
3 зубки часнику;
сіль, чорний мелений перець, інші приправи до смаку.


Приготування:

Для приготування цієї шинки можна взяти м’ясо цілої курки, відділене від кісток, решту інгредієнтів вирахувати відповідно до рецепту. Шкірку можна не обрізати. Однак якщо ви її не любите, краще зніміть.

Куряче м’ясо та шкірки порізати на дрібні шматочки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, желатин та спеції (мускатний горіх, паприку, гірчицю в зернах, мелений лавровий лист). Добре все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.

Читайте також:Коротенька, але дуже повчальна притча про свободу.

Відрізати потрібну довжину рукава чи пакета для запікання і зав’язати один кінець ниткою. Вкласти пакет у бляшану банку (обсягом близько 600 мл, наприклад, з-під консервованих ананасів), щільно вкласти туди м’ясо і зав’язати другий кінець.

Банку поставити на деко, бо сік з м’яса може трохи витікати.

Поставити шинку в розігріту до 190 градусів духовку близько однієї години.

Готову шинку залишити в банці до повного охолодження, поставити у холодильник не менш як на 6 годин.

Охолоджену шинку дістати з холодильника, звільнити від пакета і порізати скибочками.

І можете подавати на стіл, смакуйте домашню шинку і приємного апетиту!


Добавить комментарий