“Кіш” з беконом та сиром. Рецепт.

ІНШЕ…

Кіш — це страва французької кухні, яка особливо популярна на північному сході країни. Начинка для пирога може бути абсолютно різною — курка, гриби, шпинат, помідори, а також різні ягоди і фрукти.

Французький відкритий пиріг – одна з небагатьох страв, яку можна їсти і в холодному вигляді, і в гарячому. Вона «стане в пригоді» і під час сніданку, і в обід, і на вечерю, а можна захопити цей пиріг з собою на пікнік.

Важко уявити собі, скільки варіантів приготування Кіша існує на сьогоднішній день – класичний з копченою грудинкою, з цибулею, зеленню, овочами, грибами, рибою і навіть … з ягодами!


Кіш з беконом та сиром

Інгредієнти:
корж;
100 грамів копченого бекону, нарізаного скибочками;
півчашки подрібненої цибулі;
150 грамів подрібненого на тертці твердого сиру;
80 грамів подрібненого на тертці сиру пармезан;
4 злегка збитих яйця;
склянка вершків 10% жирності.

Готуємо корж

Перший рецепт. Візьміть 2 чашки звичайного просіяного борошна і 2/3 чашки вершкового масла. За допомогою ножа для рубки тіста перемішайте борошно та масло, додайте дрібку солі та 5-7 столових ложок охолодженої кип’яченої води.

Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запечіть в духовці (приблизно 10 хвилин), щоб корж став коричневого кольору.

Читайте також:Повчальна історія про жінку, яка завжди себе обділяла.

Другий рецепт. Візьміть 1 яєчний білок, чверть чашки оливкової олії та 2 столових ложки кефіру. Добре все перемішайте, після чого додайте 2 чашки борошна. Розкачайте тісто, сформуйте корж бажаної форми, викладіть його в форму з бортиками та зробіть кілька проколів виделкою. Запікайте в духовці приблизно 10 хвилин.

Приготування:

Духовку нагрійте до 200 °С. У тарілці перемішайте скибочки бекону, цибулю та обидва види сиру. Помістіть інгредієнти в заморожений корж для пирога.

В іншій тарілці збийте яйця з вершками, вилийте яєчно-вершкову суміш поверх бекону та сиру. Запікайте в духовці 15 хвилин.

Потім зменшіть температуру до 175 °С та запікайте ще 35 хвилин — так, щоби поверхня кіша набула коричневатого відтінку.


Добавить комментарий