Рецепт великодньої паски, який передається поколіннями в родині телеведучої Ольги Грицик

ІНШЕ…

Головним атрибутом святкового великоднього столу, за яким зовсім скоро зберуться українські родини, щоб відсвяткувати світле Христове Воскресіння, є паска. Це смачна, ароматна і запашна великодня випічка, яку старанні господині намагаються приготувати самотужки за перевіреними рецептами. Так, відома телеведуча каналу «Україна» новин «Сьогодні» Ольга Грицик поділилась рецептом надзвичайно смачної паски, яку традиційно печуть в її родині, і яка нагадує смак дитинства.

Інгредієнти:

— 14 стаканів муки

— 250 г масла

— 4 стакани молока

— 2 стакани цукру

— 14 жовтків + 1 ціле яйце

— 100 г дріжджів (живих)

— 1 ч. ложка солі

— 2 ложки сметани

— цедра одного лимона

— цукати, або родзинки (хто що любить)

Спосіб приготування:

1.         Спочатку робимо опару: тепле (не гаряче) молоко змішуємо з дріжджами і половиною муки, залишаємо приблизно на годину.

2.         Збиваємо жовтки з цукром, додаємо решту інгредієнтів, змішуємо з опарою, місити треба довго і ретельно, поки тісто не почне відставати від руки.

3.         Після знову залишаємо його підходити.

4.         Заповнюємо форми на одну третю і чекаємо, коли тісто збільшиться вдвічі.

5.         Ставимо у духовку приблизно на 45 хв, залежить від розміру пасок.

«Це рецепт бабусі – і для мене це найсмачніша паска в світі. Підозрюю, що вона перейняла рецепт, або як у нас кажуть – перепис, від своєї мами-бабусі, а ті відповідно з попередніх поколінь. Найбільше люблю паску з маслом і гарячою кавою. В дитинстві, в мене був пріоритет – мала, як і всі дорослі, чекала до Великодня, тому мені дозволяли зняти пробу. А я була рада і пробувала так, що половини з пробної паски відразу не було. Але свою маленьку пасочку, яку пекли мені для освячення, не чіпала. І ще дуже любила, коли паски посипали фарбованим зерном – в моєму дитинстві це була єдина доступна прикраса», – розказала телеведуча Ольга Грицик.

Добавить комментарий