Шеф-кухар Клопотенко потрапив до ТОП-50 людей світу, які впливають на майбутнє гастрономії

ІНШЕ…

Український шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив до списку 50 Next — переліку людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії.

Про це йдеться на сайті The World’s 50 Best.

Так, автори переліку зазначають, що у Клопотенка є дві головні цілі: підвищити культуру харчування в Україні та показати її світу. Там додали, що український шеф-кухар досягнув успіху у змінах шкільного харчування та навчанню людей місцевої кухні за допомогою статей, відео та книг: «Але він не зупиниться, поки світ не визнає кулінарну міць його країни».

Клопотенко у себе в Instagram розповів, що автори переліку самостійно з ним зв’язалися, хоч його команда паралельно надіслала заявку.

«Вони просто дізналися про мене через діяльність мого проєкту. Це означає, що кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Тобто ми з командою реально змогли привернути увагу світу до нашої країни», — написав Клопотенко.

Український шеф-кухар додав, що його наступна ціль — щоб його ресторан потрапив до списку The World’s 50 Best Restaurants — переліку найкращих ресторанів.

Що це за перелік?

50 Next цьогоріч заснували автори переліку The World’s 50 Best Restaurants — щорічного переліку найавторитетніших ресторанів. Щоб потрапити до 50 Next, окрім успіхів у популяризації гастрономії, людина має бути молодшою за 35 років або мати менш як 3 роки досвіду в кулінарії.

Водночас The World’s 50 Best Restaurants існує ще з 2002 року. Його оприлюднює авторитетний журнал Restaurant. Цей перелік формують за опитуванням авторитетних шеф-кухарів, ресторанних критиків та рестораторів.

Клопотенко зазначив, що хоче, щоб його ресторан потрапив до цього переліку, ще з кінця 2020 року: «Це про кращі ресторани світу. Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа. Бо там у партнерах — Basque Culinary Center, один з найавторитетніших кулінарних закладів».

Споживайте свідомо, читайте незалежних

Корисна їжа часто дорожча, ніж фастфуд, але за неї ваш організм буде вдячний значно більше. Якісна інформація теж коштує грошей. Підтримайте hromadske

Чим відомий Клопотенко?

Це український кулінарний експерт та шеф-кухар. Він є засновником соціального проєкту «Нове шкільне харчування», переможцем кулінарного шоу «МастерШеф» та засновником ресторану української кухні у Києві.

Крім того, Клопотенко є популяризатором української кухні у світі. Зокрема, він є очільником організації «Інститут культури України», яка домоглася потрапляння борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. 

читайте також

Добавить комментарий