ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”

ЇДА-РЕЦЕПТИ

Як приготувати

  1. Змішуємо легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» з двома чайними ложками цукру, двома чайними ложками борошна і розводимо у теплому молоці.
  2. Залишаємо постояти в теплому місці 15 хвилин
  3. Потім просіюємо склянку борошна і змішуємо з цукром, що залишився. Додаємо щіпку солі – вона ніби збирає всі смаки до купи.
  4. В окремій мисці збиваємо яйце з рослинною олією і молоком, що залишилося. Рідку суміш виливаємо в опару і дерев’яною лопаткою перемішуємо м’яке, липке тісто. Зараз потрібно прикрити миску рушником і прибрати в тепле місце до збільшення тіста вдвічі (вистачає 20-30 хвилин).
  5. Коли опара піднялася, додаємо ще орієнтовно 50 г борошна і добре вимішуємо. Тісто буде трохи м’яким і трохи липким. Розділяємо його на 4 частини. Кожну частину скачати в кулю, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце ще на 15-20 хвилин.
  6. Поки тісто підходить, розтопимо масло.
  7. Зараз будемо формувати булочки. Робочу поверхню і качалку трохи змастимо олією. Руками розминаємо кульку тіста, а потім розкачуємо дуже тонко! Змащуємо тісто вершковим маслом. На один край укладаємо начинку – яблука з корицею. Зверніть увагу: замість цукру в начинку додаю цукрову пудру.
  8. Робимо з тіста рулетик! Обережно загортаємо і трохи притискаємо. Далі переносимо рулет на змащене маслом деко. Скручуємо рулет в “равлика”. І знову дамо тісту трохи відпочити, у нього сьогодні відповідальний день. Зверху наші булочки також змащуємо розтопленим маслом.
  9. Випікати Енсаймадас потрібно при 190°С до рум’яної скоринки (близько 15-20 хвилин). Гарячі булки присипати цукровою пудрою.

Легкі на підйом дріжджі «Духмяна Хата» бажають Вам легкої випічки та веселих і смачних свят!

Добавить комментарий